Vítězství nad úklidem

Nevíme, kde a kdy se k vánočním svátkům přidala i tradice, mít perfektně uklizeno, i když je to svým způsobem paradox, protože o Vánocích bývá doma celá rodina, navíc chodí a jezdí návštěvy, takže se dá předpokládat, že se nejvíc nepořádku nadělá právě o vánočních svátcích, přesto se většina žen před Vánoci stresuje, že nestihnou vyčistit okna, důkladně vymést všechny kouty v bytě, uklidit pořádně kuchyňskou linku, vyleštit koupelnu atd.
kýbl, hard a mop
Přináší to především hodně stresu, jako kdybychom ho už tak neměli málo, než abyste únavou a stresem padli po rozdání dárků jen na gauč před televizor, pokud víte, že letos to prostě nestihnete, máte dvě možnosti:
1/ Můžete opravdu nechat tento úklid až na dobu po vánočních svátcích, pokud Vás nebudou trápit výčitky svědomí.
2/ Druhým řešením je, že si na úklid najmete úklidovou službu, nebo uklízečku s doporučením.
Levnější varianta je, že si najmete paní, která Vám postupně uklidí celý byt, v tomto případě dbejte na to, aby paní měla doporučení od nějaké úklidové firmy, ve které dříve pracovala, v dnešní době takových žen přibývá, které si takto přivydělávají. Navíc mívají k dispozici auto, a mohou si přivézt i vysavač na čištění koberců, i své ostatní úklidové prostředky. Záleží, kolik hodin bude potřeba na úklid Vašeho bytu nebo domu, protože tihle lidé si většinou účtují peníze za hodinu, zhruba od 150 do 200 korun, čištění oken bývá placeno zvlášť, bývá dražší.
Nebo se můžete rozhodnout pro služby úklidové firmy, ve větších městech jich bývá většinou několik, vyberte si takovou, se kterou už má zkušenosti někdo z Vašeho okolí. Úklidové firmy nabízí služby kompletní, vyčistí Vám domácnost dokonale, včetně mytí oken, pokud budete chtít, klidně Vám i vyžehlí prádlo, nebo pokud vlastníte dům, udělají za Vás i drobné práce na zahradě.
dva rozprašovače
U úklidové firmy máte jistotu, že si svoje zaměstnance vybírají, a nepošlou k Vám domů jen tak někoho. Počítejte ale s trochu jinou cenou, jejich ceny se totiž odvíjí od m2, které budou uklízet, například mytí oken se pohybuje zhruba od 7 korun za m2, pokud budete chtít vyčistit koberce v celém domě, může to být až 10 korun za m2, ostatní služby bývají placené za hodinu, většinou se pohybují od 150 korun za hodinu.
Ale určitě se služby úklidové firmy vyplatí, než se honit před svátky, a potom z nich nemít ani radost.